Természetes Nyugalom

Érzelmi és gondolati öngyógyítás az Élő Önvizsgálatokkal és a jelenlét erejével 

Önértékelési problémák – Szorongás – Depresszió – Függőségek – Kapcsolati problémák – Kényszeres gondolkodás -
Érzelmi elfojtás – Spirituális keresési függőség – Gyász és veszteség

A természetes nyugalom mindannyiunk alaptermészete, s mint ilyen,mindannyiunk számára elérhető. Csakhogy gyerekkorunktól kezdve arra tanítottak minket, hogy a fejünkben éljünk, a múltról és jövőről szóló gondolatainkban, valamint a jelen pillanatot értelmező elképzeléseinkben, feltételezéseinkben. Emellett nem volt módunk megtanulni, mihez is kezdjünk az érzéseinkkel, hogyan is lehet őket természetes módon megélni. Ezt a működési módot tanultuk meg „természetesnek”, s pont ez tart minket távol attól, hogy az életet lenyűgözőnek, ízesnek, színesnek és rejtélyesnek érzékeljük.

Scott Kiloby Természetes Nyugalom módszere az éber tudatosság mindenféle sallangoktól mentes útja. Annak a készségnek a megtanulásáról szól, hogyan is érkezzünk meg teljes egészében a jelen pillanatba, minden érzékünkkel és érzékelésünkkel. Mindebben semmi misztikus vagy spirituális nincsen. Felfedezzük azt a velünk született képességünket, hogy a pillanatot annak teljességében tapasztaljuk meg, elsajátítjuk, hogyan tudjuk lehetővé tenni, hogy a gondolatok, mentális képek és érzelmi energiák zavartalanul áthaladhassanak, anélkül, hogy megváltoztatni próbálnánk őket.

„Minden, amit valaha kerestél, már most is itt van. Nem kell többé a jövőben kutatnod a boldogság után, ami aztán újra és újra kicsusszan a kezeid közül. Nem kell tovább szenvedned az önmagadról és a más emberekről szóló történetek kelepcéjében, s a fájdalmasnak elhitt érzéseid elől sem szükséges többé menekülnöd. A Természetes Nyugalom és az Élő Önvizsgálatok alkalmazásával egy teljesen új világ tárulhat fel előtted. Módszerem és könyvem segítségével személyesen is megtapasztalhatod mindezt. Tarts velem ebben a felfedezésben.” (Scott Kiloby)

Minden szenvedésünk és keresésünk abból fakad, hogy a jelenben felbukkanó megtapasztalásunkat, ami gondolatokból és érzésekből tapad össze, nemkívánatosnak ítéljük, ezért folyton menekülünk és megváltoztatni igyekszünk magunkat, a helyzetünket, a másik embert, a világunkat. Egész életünket a negatívnak megtanult gondolatoktól, érzésektől és állapotoktól való meneküléssel töltjük, miközben kényszeresen próbáljuk előállítani és állandósítani a pozitívnak megtanult gondolatokat, érzéseket és állapotokat. Ebből a változtatni akarásból, menekülésből és keresésből fakadnak a szorongásaink, a depresszió és a függőségeink is.

A természetes nyugalom a jelen pillanatban található – azon a helyen, ahol nem a gondolatainkra hagyatkozunk. Ez a nyugalom azért természetes, mert már itt és most is elérhető számunkra. Ez a jelenlét testben megélt érzete. Megtapasztalásához mindössze annyit kell tennünk, hogy megpihenünk benne.

„Scott gondosan rámutat annak hiábavalóságára, hogy mindig el akarunk menekülni attól, ami van. Saját függőségének és másokkal való többéves munkájának tapasztalatából merítve a jelenben való megpihenés fontosságára hívja fel a figyelmet, továbbá arra, hogy engedjük meg magunknak, hogy megtapasztalhassuk érzelmeinket még akkor is, ha azok nagyon kényelmetlenek, intenzívek, netán fájdalmasak. Megmutatja nekünk, hogyan tegyük lehetővé minden gondolatnak, érzésnek, testi energiának – legyen az pozitív vagy negatív, világos vagy sötét –, hogy csak legyen, ahogy van, miközben mi magunk megpihenünk a tágas, nyitott térben. A könyvben a szerző erre a megpihenésre többször visszautal, jó okkal, hiszen nem mindig halljuk vagy értjük meg elsőre, másodjára vagy akár harmadjára ezen megközelítés jelentőségét. Néha ismétlésre van szükségünk ahhoz, hogy saját tapasztalásunkon keresztül meglássuk a menekülés puszta hiábavalóságát és azt, hogy nem a menekülés a megoldás, sokkal inkább az maga a probléma. Az elme számára Scott megközelítése szokatlannak, fejtetőre állítottnak, sőt akár egy kicsit őrültnek is tűnhet. Ám ahogy Scott emlékeztet, te egyáltalán nem az elme vagy.

Soha senki nem mutatta meg nekünk, hogyan kezeljük a negatív érzéseinket, hogyan üdvözöljük őket, hogyan mondjunk igent az élet kényelmetlenségeire, illetve hogyan állítsuk le a velük való azonosulást, hogy azok természetes módon és erőfeszítés-mentesen felszabaduljanak. De Scott megmutatja nekünk a hogyant. Állandóan emlékeztet minket arra, hogy nincs velünk semmi baj, és soha nem is volt. Megmutatja, hogy teljesen rendben vagyunk úgy, ahogy vagyunk. Lényünk magjában olyan teljesség, belső csend, mély nyugalom honol, melyet nem lehet szavakkal leírni, amit csupán elhanyagoltunk az évek során, és aminek újbóli megleléséhez csak egy kis bátorításra van szükségünk. Tanításain keresztül önmagunkat az élet viharának közepén nyugvó tökéletes szélcsendként ismerjük fel, azon természetes nyugalomként, amely sohasem szűnik meg, még akkor sem, amikor a dolgok a felszínen nem tűnnek éppen felhőtlennek. ” (Részlet a Természetes Nyugalom Előszavából, Jeff Foster tollából)

 

Olvasd el Scott Kiloby Természetes Nyugalom című könyvét, mely az Ezüstszem Kiadó gondozásában jelent meg.

Scott és vezető facilitátorai kifejlesztették az Élő Önvizsgálatokat (Szorongás, Függőség és Megtalálhatatlan Önvizsgálat), egy gyakorlatias, modern, hatékony és sallangmentes eszközcsomagot, melynek célzott használatával, valamint a Természetes Nyugalom rendszeres gyakorlásával az emberi életünkre oly jellemző szenvedéstünetek széles köre kezelhető

Néhány ezek közül címszavakban:

Hétköznapi stressz, szorongás, depresszió, önértékelési és önbecsülési problémák, kényszeres gondolkodás, függőségek és szenvedélybetegségek, spirituális keresési függőség, kapcsolati problémák, testképzavarok, evési rendellenességek, betegségekkel kapcsolatos szorongás, krónikus fájdalmak, érzelmi elfojtások, fóbiák, traumák, gyász és veszteség, és mindenféle emberi krízisállapot.

(Bővebben itt olvashatsz erről: Az Önvizsgálatok gyakorlati hatása)

Szeretettel meghívlak, hogy böngészd át az oldalt, nézd meg a videókat, és keress minket bizalommal.

Oravecz Andrea (az Élő Önvizsgálatok magyarországi meghonosítója, okleveles facilitátora és trénere) és az Okleveles Facilitátorok csapata

Videók/Könyvek

  • Könyvek
  • Videók
  • Andreáról

Visszajelzések

Okl. Facilitátorok

facilifacili bov