Élethelyzet Állítás Mayer Mónival

Mayer Mónit 2012-ben vezette el hozzám az élet nevű kirakós játék a Byron Katie-féle Munka Alaptanfolyamra. Rögtön utána a Scott-féle Élő Önvizsgálatok Alapcsomagot is elvégezte, mint a szivacs, úgy szívta magába a tanultakat, hallottakat. Mindkét módszer teljes nyitottságra és hihetetlen kíváncsiságra talált benne. A kezdetektől lelkes gyakorlóvá vált, elvégzett minden aktuális tematikus tréninget, rendszeresen dolgozott párban és önállóan, nagyon ügyesen működtette a módszereket.

Hamarosan kiderült, hogy több éves családállítós múlttal rendelkezik. Az állítást elképesztő érzékenységgel végzi, ennek valószínűleg ahhoz is köze van, hogy nem lát, így másfajta érzékei hihetetlenül kifinomultak. Az önvizsgálatokkal történő megismerkedése óta immár azokat is beépíti az állításokba, attól függően, mikor mit kíván meg az adott helyzet. A hagyományos családállítás alapjaira építve, viszont azt jóval kiszínesítve, bővítve képvisel valami teljesen egyedi és igen hatékony műfajt. Együtt neveztük el Élethelyzet Állításnak azt, amit csinál, amibe tényleg bármilyen téma, probléma, konfliktus, elakadás belefér.

Móni állításait nagy szeretettel ajánlom figyelmedbe, miután az elmúlt két évben én is számos alkalommal tapasztaltam meg nála a folyamat működésének áldásos hatásait.

(Móni mostanra az Élő Önvizsgálatok okleveles facilitátorais, és nem mellesleg csodás gyógyenergiájú masszőr, aki lassan két éve támogat abban, hogy a testem fizikai szinten is a legfinomabb kezelésekben részesüljön.)

 

Íme, a Móni által írt bemutató az Élethelyzet Állításról:

A családfelállítás módszerének megismerése, elsajátítása és éveken át történő intenzív gyakorlása mély és nagyon izgalmas megéléseket hozott az életembe. Több száz állításon vettem részt képviselőként, állítóként, majd vezetőként. Így bőven volt alkalmam átélni, hogy mekkora jelentősége van számunkra az őseinktől, a szüleinken keresztül kapott generációs viselkedési mintáknak, élettapasztalatoknak. Ezen persze nincs mit csodálkozni.

Azt viszont érdekes lehet megfigyelni, hogy sok esetben milyen görcsösen ragaszkodunk ezekhez a mintákhoz, mennyire nehezen tudunk elszakadni tőlük, hihetetlenül félünk közvetlen megtapasztalásokat szerezni, félretéve a múltbeli élményekre támaszkodó elképzeléseinket arról, hogy mi is történhet velünk, ha így vagy úgy viselkedünk. Megfigyeltem, mennyire erős bennünk a valahova tartozás igénye, az elszakadástól való félelem és ennek következményeként a megfelelési vágy is. „Ha nem felelek meg, szerethetetlenné válok, elszakadok, elvesztem a kapcsolatot, egyedül maradok, stb.”

Teljesen természetes, hogy ez az elképzelés, vagy valami hasonló már pici gyerekként kialakul bennünk, hiszen a szüleink, nagyszüleink és a minket körülvevő emberek nagy része is körülbelül eszerint él. Gyerekként még megpróbáljuk a magunk természete szerint kifejezni az érzéseinket, aztán olyan sokszor ütközünk tiltásba, negatív minősítésbe, hogy szépen leszokunk róla. Beállunk a sorba, és elkezdjük a jó-rossz, szabad-nem szabad, szeret-nemszeret, és egyéb más szűrőkön, értelmezéseken keresztül nézni, majd megítélni a többieket, magunkat, az egész világot. Az életünket átitatja egy görcsös értelmezési, elkerülési törekvés, és megindul a keresés, a sóvárgás egy olyan állapot felé, ahol végre szeretetben vagyunk, megpihenhetünk, nem kell félni semmitől, nem kell megfeleli, ahol minden rendben van.

Nagyon meghökkentem, mikor először jöttem rá, hogy ez az állandó hiányérzet és keresés csak azért van velem, mert már én is nyakig benne vagyok, ügyesen követem a mintákat, határozott elvárásaim, elképzeléseim vannak, és borzasztóan ragaszkodom hozzájuk. Közben pedig fogalmam sincs, mennyi lehetőség vesz körül, hányféle nézőpontja van még egy élethelyzetnek, csak hajtogatom a magamét, és ezerrel okolom a világot, a többieket, magamat.

Hihetetlen csoda volt, mikor életemben először úgy néztem rá egy olyan helyzetre, amiben nagyon elakadtam, hogy miután jól elmondtam a véleményemet, átéltem a hozzá kapcsolódó összes érzésemet, hajlandó voltam feltenni a kérdést, vajon biztos úgy van-e, ahogy gondolom. Amint kész voltam egy kicsit félretenni a saját elképzelésemet, kitágult a világ. Felbukkantak végre más lehetőségek, a szívembe engedődtek, és egyszer csak azt vettem észre, hogy most sehol sincs az elszakadás, a szeretetlenség, a bírálat. Átadták a helyüket valami mérhetetlen kíváncsiságnak és annak a megélésnek, hogy az Élet sokkal kedvesebb, tágasabb, gazdagabb, mint ahogy eddig képzeltem.

Az Élethelyzet Állítással szeretnék lehetőséget kínálni arra, hogy csoportos munkában, közösen ismerkedhessünk emberi természetünkkel, viselkedési mintáinkkal, érzelmeinkkel, a testünk jelzéseivel és a lehetőséggel, hogy valami másképp is lehet, mint gondolnánk.

Az állítás során először feltárjuk az állító helyzetét, kiválasztjuk azokat a szereplőket, elemeket, amelyeknek a kialakult helyzetben számára fontos szerepük van. Aztán megkérjük, válasszon a csoport tagjaiból képviselőket a szükséges szereplők megjelenítésére, és egyenként helyezze el őket a térben úgy, ahogy az leginkább emlékezteti a valóságos szereplőkre, az egymáshoz való viszonyulásukra. Az állítónak lehetősége van önmaga helyett is képviselőt állítani, vagy neki magának állni a helyzetben érzékelt helyére. Megteheti azt is, hogy kezdetben külső szemlélőként néz rá a felállított képre, és csak később, az állítás folyamán keresi meg a saját helyét. Szükség esetén bármelyik szereplő helyére is beállhat, ez sokat segíthet a másik helyzetének átélésében.

Miután az állító a képviselőket elhelyezte a térben, a szereplők elcsendesednek, átérzik a hely, helyzet energiáját, amibe kerültek. Az állító is megtapasztalja, milyen benyomást tesz rá a kép. Ezután a szereplőknek lehetőségük van helyet változtatni, viselkedésükkel és egyszerű szavakkal kifejezni érzéseiket, testi érzeteiket, szükségleteiket. Elakadás esetén az állításvezető kérdésekkel, lehetőségek felkínálásával segíti a szereplőket az érzelmek, testi érzetek megélésében, a kapcsolatfelvételben, a kommunikációban és lehetőség szerint a helyzet rendezésében.

A folyamat során az állító olyan nézőpontokat vehet észre, olyan felismerésekhez juthat, amelyek addig elkerülték a figyelmét. Kifejezheti magát úgy, ahogy talán még nem merte, vagy más okból nem érezte magát képesnek rá. Megélheti, milyen érzés kíváncsian, előre gyártott elképzelések nélkül lenni a helyzetben.

Eddigi utam során azt érzékeltem, hogy az állításokon szerzett tapasztalatok az életembe épülnek, alkalomról alkalomra tágítva körülöttem a világot és a lehetőségeimet.

 

Az Élethelyzet Állításra egyéni foglalkozásként is van lehetőség.

Ilyenkor a szükséges szereplőket tárgyak segítségével helyezhetjük el a térben. Én ehhez papucsokat használok.Ilyen esetben az állító a sajátján kívül minden szereplő helyére beáll, mindenki szemszögéből ránéz a helyzetre, a többiekre.Azt a szereplőt, akivel éppen felveszi a kapcsolatot, az állításvezető képviseli.


Árak:

Csoportos Élethelyzet Állítás:állítóként 10.000 Ft, résztvevőként 5.000 Ft (alanyi áfa-mentes)

Egyéni Élethelyzet Állítás: 10.000Ft (alanyi áfa-mentes)


Mihez értek még:

Először gyógymasszázst, majd talpreflexológiát és  déli tradícionális thai masszázst tanultam. A gyakorlati tapasztalatok bebizonyították számomra, hogy a masszázs rendkívül jó hatású az emberi szervezetre. Javítja a vér és nyirokkeringést, stimulálja az immunrendszert, segíti a méregtelenítési folyamatokat, stresszoldó, frissítő, izomlazító hatása van. Agyógymasszázs kedvezően hat a mozgásszervi, ortopédiai, reumatológiai, traumatológiai, ideggyógyászati és bizonyos keringési megbetegedésekre.

Később  a Reiki energetikai kezelés megismerése és elsajátítása nagyot tágított az addig szigorúan racionális életfelfogásomon. Ennek során éltem meg először mélyen azt, hogy a szeretetteli, elfogadó odafordulásnak önmagában gyógyító, harmonizáló hatása tud lenni., anélkül, hogy ezért bármit is tennünk kellene. Elég egyszerűen csak szeretettelott lenni a másikkal, együtt lélegezni vele, megérinteni, akárcsak gondolatban.

A ringató masszázzsal két éve ismerkedtem meg, amit azóta a testkezelés egyik legcsodálatosabb módjának tartok. A kezelés során a hason, háton, majd oldalt fekvő testet gyengéd, finom mozdulatokkal ringatom át. Ezáltal a mélyből felszínre kerülnek azok a bennünk lévő fizikai, érzelmi, mentális blokkok, energiák, amelyeket a testünk magzati korunktól fogva őriz. A ringató kezelés biztonságos légkört biztosít a bennragadt energiák, testi érzetek és a hozzájuk kapcsolódó gondolatok közvetlen megtapasztalására, és annak a megélésére, hogy önmagában egyik sem veszélyes, rossz vagy kerülendő. Ezzel nagyban elősegíti az energiák, érzetek, érzetek, érzelmek szabad áramlását a testben.


Masszázskezelés árak: 30 perc 3.000 Ft, 60 perc 6.000 Ft, 90 perc 8.000 Ft, 120 perc 10.000 Ft (alanyi áfa-mentes)

Elérhetőségeim:
Telefon: 70/411-3205
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.